Filtres

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

Més de la meitat de l'aigua que beuen els usuaris de l'àrea de Barcelona, concretament un 58% d'aquest cabal, és aigua envasada, segons revela un estudi de la Agència Catalana de l´Aigua (ACA) referit als 23 municipis barcelonins servits per la companyia Aigües de Barcelona (Agbar).
La mala qualitat organoléptica de l'aigua en algunes zones (per exemple en l'àrea Barcelona), l'increment del consum en bars i restaurants i el prestigi que envolta l'aigua envasada expliquen els nous hàbits. la Agència de l´Aigua acaba de constatar un fet molt revelador: el 58% de l'aigua que es beu en els 23 municipis de l'àrea de Barcelona és aigua envasada, mentre que el 36,5% és de l'aixeta.
filter.jpgPer la seva banda, el restant 5,5% és aigua filtrada mitjançant els nous dispositius (en gerros o en l'aixeta).
La majoria de nosaltres som afortunats i disposem d'aigua neta i potable a l'obrir l'aixeta de casa. Però també és cert que la degradació ambiental i les dificultats tecnològiques per a garantir aigua de qualitat sovint afecta notablement el seu sabor. Una de les causes és el clor que s'ha afegit a l'aigua en la planta potabilitzadora per motius de seguretat sanitària.
La cloració de l'aigua i la presència de clor durant la seva distribució és necessària perquè arribi a les nostres cases lliure de contaminació bacteriana, però també dota a l'aigua d'un gust desagradable. En altres casos és la gran quantitat de calci i altres sals les quals donen un sabor fort a l'aigua. Alguns bromatòlegs argumenten que la ingestió de clor diàriament, juntament amb els subproductes de la cloració que duu associats no és adequat per a moltes persones.

-Filtres:
La purificació domèstica de l'aigua és una bona opció per a totes aquelles persones que desitgen incrementar la qualitat de l'aigua de distribució col·lectiva.
A més, permet reduir la càrrega d'aigua embotellada i evitar els residus d'envasos. Cada mètode de purificació és adequat en un context. En aquest sentit, els filtres de carbó actiu són l'opció més assequible per a eliminar els problemes de mal sabor relacionats amb el clor quan l'aigua no és especialment dura i té un baix contingut en sals minerals dissoltes.
El component principal d'aquest tipus de filtres domèstics és el carbó actiu, un material estable, inert i extremadament porós, obtingut a partir de materials amb alt contingut en carboni, com carbó mineral o productes vegetals. Donada la utilització de carbó actiu en grans quantitats per a processos industrials de refinatge, depuració o filtració, així com en la potabilització de l'aigua, s'han desenvolupat alternatives a l'ús del carbó mineral que sovint són materials renovables que serien un residu, com pela de coco, fibres de fusta o ossos de fruites.
També s'investiga en l'obtenció de carbó actiu a partir de bambú.

- Descalcificadors Domèstics:
Gràcies a un procés basat en resines d'alta qualitat, els descalcificadores domèstics retenen els ions de calci i magnesi, intercanviant-los per ions de sodi. D'aquesta manera, eliminen la calç de l'aigua. Solen instal·lar-se en l'entrada dels habitatges, pel que un descalcificador serveix per a tot la llar.
Tant les rentadores com els rentavaixelles necessiten molt més detergent per a neutralitzar l'efecte de la calç en l'aigua. Es calcula que el consum de detergents en aigües calcificadas pot arribar a ser un 75% superior al necessari.
La calç provoca que necessitem usar més del doble de xampú del que necessitaríem sense ella. Les resistències de tots els electrodomèstics sofrixen calcificacions, provocant un major consum d'energia. Esta comprovat que una caldera pot consumir fins a un 64% més d'energia. L'acumulació de calç provoca incrustacions en les canonades, griferíes, sanitaris, etc...
Això origina constants i indesitjades reparacions. La calç impedeix la perfecta cocció de llegums i verdures. La calç provoca molestes taques en lavabos, banyeres, griferíes, etc.
La presència de calç en l'aigua provoca picors, sequedat i aspror en la nostra pell i cabells. Això ens duu a utilitzar diversos productes amb els quals tractem de pal·liar les seves conseqüències.
Cada instal·lació i aparell de la teva llar que funcioni amb aigua veurà com s'allarga la seva esperança de vida considerablement, a més de rendir sempre a un nivell òptim.

Bullir els aliments et durà menys temps i la seva cocció serà perfecta.
Totes les canonades de la teva casa minimitzaran el seu problema amb l'acumulació d'òxid i sediments.
Netejar et durà menys esforç ja que, sense calç, qualsevol sabó genera més escuma.
La calç mai arruïnarà la teva roba, que quedarà molt més suau, neta, conservarà tot el seu color i durarà més.
La teva rentadora requerirà menors dosis de sabó i suavitzant.
Podràs oblidar-te de comprar productes anti-calç.
T'estalviaràs moltes trucades al servei tècnic.
Sense calç, tota la teva vaixella i la teva cristalleria relluiran com mai, així com cada element de la teva casa que entri en contacte amb l'aigua com les aixetes, la banyera, etc...
La teva pell i el teu cabell gaudiran per fi de la salut de la qual la calç els va privar.
Veuràs que suau quedes i com comences a usar menys cremes, xampús, acondicionadores, etc...
Amb aigua sense calç, es reduïx notablement l'acumulació de sediments en calentadores d'aigua, això comporta un important estalvi d'energia.

a
b
c