Recuperació aigua pluja

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

L'aigua és el nostre mitjà de vida més valuós. El malbaratament irreflexiu i la contaminació irresponsable d'aquest principi vital indispensable fan d'ell alguna cosa cada vegada més preuat i car.
recupaiguapluja.jpgEls especialistes en serveis de proveïment d'aigua calculen que el preu de venda del metre cúbic d'aigua potable es multiplicarà per quatre, de mitjana. Fa ja temps que no tot el món disposa d'una quantitat suficient d'aigua potable amb la qualitat prescrita per la llei.
En algunes zones el subministrament d'aigua potable es troba sempre greument amenaçat. Les autoritats de medi ambient i els serveis d'aigües municipals apel·len, per tant, als ciutadans perquè economitzin l'aigua potable, que s'ha convertit en un bé escàs.

Existeixen nombroses possibilitats per a reduir el consum d'aigua en les llars particulars sense que això impliqui una pèrdua de benestar. No és gens menyspreable que s'hagi reconegut que en les nostres llars s'empren quantitats enormes d'aquest valuós bé que és l'aigua potable per a fins que podrien satisfer-se també, i sense reserves, mitjançant l'aigua de pluja.

En primer lloc hem d'esmentar aquí la neteja dels vàters. La higiene en l'ús del WC no sofreix cap minvament si, en comptes de realitzar-se amb aigua cristal·lina, s'encomana a l'aigua de pluja, recollida en un dipòsit.
Podem utilitzar també aigualeix de pluja per a la rentadora i per a diverses tasques de neteja en la llar.
L'utilització d'aigua de pluja per al reg no constituïx cap novetat entre els qui disposen d'un jardí. Gairebé tots els jardiners aficionats tenen una galleda per a l'aigua de pluja. L'aigua recollida en ella senta a les plantes molt millor que el líquid fred i, sovint, molt calcari que fluïx de l'aixeta. Per no parlar dels enormes costos derivats de regar un gran jardí amb aigua potable.
Fa tan sols uns anys, la recollida i aprofitament de l'aigua de pluja en la llar era encara un territori tècnic desconegut, conquistat pas a pas per les persones habilidoses i afeccionades als treballs casolans; avui, no obstant això, es pot recórrer a sistemes i productes acreditats. La gamma d'articles per a l'aprofitament de l'aigua de pluja va des de la senzilla galleda amb el qual s'ompli la regadora fins a cisternes i dipòsits instal·lats en els soterranis, que mitjançant bombes i sistemes de vàlvules subministren sense problemes als diversos punts de presa.

La recuperació d'aigua de pluja per aprofitarla ales llars es una tecnica que avui en dia no necesita instal-lacions complicades ni una gran inversió económica.
El procès es molt senzil: La pluja que cau a la teulada es canalitza, pasa per un filtre i acaba a un contenidor.
Hi han moltes empreses que proveeixen d'aquestes solucions completes per a la recollida d'aigues pluvials.
La capacitat dels contenidors va desde 200 a 1.000 litres. També es poden soterrar els contenidors i instal-lar contenidors de fins a 6.500 litres.
els diposits es fabriquen  en polietilè d'alta densitat, material que conserva l'aigua perfectament sense necesitat de tractaments. A més, al estar soterrats no els hi toca el sol, evitant algues i bacteries.
L'aigua de pluja es ideal per a regar el jardí, perque no porta cal, ni clor ni cap altre producte químic. També hi ha l'opció d'aprofitar aquesta aigua per usos domèstics com l'inodor, la rentadora o el rentavaixelles. D'aquesta manera es pot estalviar entre un 40 i un 50% del cost de la factura de l'aigua.
De moment no hi han sjudes estatals ni autonòmiques per instal-lar aquests mecanismes, pero es pot consultar als ents locals.

a
b
c