ARTICLES

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:


Es tracta doncs, no solament de sensibilitzar les persones i organitzacions sobre la seva responsabilitat en l’escalfament del planeta, sinó de passar a l’acció de manera que el màxim nombre d’agents calculin les seves emissions, s’acullin a plans de reducció, i compensin les emissions que no han pogut evitar a través de projectes de transferència de tecnologies netes, i forestals. Seguint l’obligació que recull l’article quatre de la Convenció Marc de Nacions Unides pel Canvi Climàtic, segons la qual els països desenvolupats tenen l’obligació de donar suport el desenvolupament net dels països més pobres amb la transferència de tecnologia i de recursos, tots els projectes es desenvolupen en països en vies de desenvolupament.
En què consisteix la “compensació d’emissions”?
La compensació d’emissions de CO2 es basa en l’aportació voluntària d’una quantitat econòmica proporcional a les tones de CO2 emeses. Aquesta aportació econòmica es dedica a projectes en països en vies de desenvolupament que:
•Eviten l’emissió d’una quantitat de tones de CO2 equivalent a la quantitat emesa, per mitjà d’un projecte d’eficiència o estalvi energètic, substitució de combustibles fòssils per energies renovables, gestió de residus, o deforestació evitada.
•Capten una quantitat de tones de CO2 equivalent a la quantitat emesa mitjançant projectes de reforestació, que retiren CO2 de l’atmosfera fixant el carboni en la massa forestal, a través del procés de la fotosíntesi..

Els projectes de compensació, un exemple de transparència i rigor
Des de CeroCO2 apuntem que el mecanisme de compensació d’emissions basat en projectes ha de complir les següents condicions:
•Integritat ambiental: els projectes no només generen reduccions d’emissions reals, addicionals, quantificables i verificables, sinó que també eviten altres impactes negatius, ambientals o socioeconòmics.
•Transferència de recursos: els projectes asseguren que es transfereixen recursos i/o tecnologies netes als països en vies de desenvolupament, que puguin ajudar-los a millorar les seves condicions de vida. Les comunitats locals han de ser beneficiàries directes dels projectes.
Per a assegurar que els projectes a través dels quals es compensen les emissions generen reduccions reals i mesurables de carboni, CeroCO2 ofereix projectes de compensació verificats a través dels diferents estàndards que existeixen dins el Mercat Voluntari de Carboni com el Gold Standard, Climate, Community and Biodiversity Standard (CCBS) o Voluntary Carbon Standard (VCS), així com projectes verificats amb metodologies pròpies o pre-CDM.

Un exemple de sinèrgia i col•lboració entre 2 ONG
El treball conjunt i la identificació de les sinergies entre ambdues entitats, han constituït la clau per a consolidar aquest projecte encarat a un objectiu comú. Això es tradueix a realitzar treball en equip, intercanviar coneixement i experiència, i coordinar la gestió en una sola línia de treball.
Us convidem a conèixer més a fons aquest projecte posant a la vostra disposició, des de les dues entitats, tot el nostre coneixement i experiència, així com la possibilitat de contactar amb qualsevol de les persones o empreses que han intervingut en el procés de càlcul, reducció i compensació de gasos d’efecte hivernacle.
ACCIÓNATURA, creada al 1997, és la primera ONG catalana, sense ànim de lucre, dedicada a la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat, mitjançant la protecció, millora i restauració dels ecosistemes naturals, i a la sensibilització i implicació de la societat. Independent política i econòmicament, des de Acciónatura fomentem el diàleg, el consens i la participació de tota la societat en els projectes que duem a terme. Treballem amb una actitud constructiva i no bel•ligerant que ha animat a moltes persones, administracions i empreses a donar suport les nostres accions de recuperació i conservació de la naturalesa, i de lluita contra el canvi climàtic. www.accionatura.org

ECOLOGÍA Y DESARROLLO
és una entitat sense ànim de lucre independent que promou projectes de desenvolupament integral a Espanya i Amèrica Llatina que són ecològicament sostenibles, socialment justs i econòmicament viables. Neix en 1992 amb una clara vocació propositiva, treballant amb enfocaments globals dels problemes, i assegurant que aquests es contemplin des d’una perspectiva interdisciplinar. Estableix relacions de diàleg i col•laboració amb tots els actors clau per al canvi ambiental, participant en els debats de la societat, i tractant d’influir en els líders socials, polítics i econòmics, per a així propiciar el canvi social.

www.ecodes.org

* Tant Acciónatura com Ecología y Desarrollo es sotmeten regularment i de forma voluntària a les auditories realitzes per Fundació Lleialtat, d’acord amb nou principis de transparència i bones pràctiques

(www.fundacionlealtad.org).

Per a més informació contacta amb:
MªJosé Pedragosa, responsable de comunicació de Cero CO2
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. – 629 04 91 00
www.ceroco2.org


a
b
c