ARTICLES

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:


El segon és l'informe dels serveis secrets francesos sobra la seguretat de l'última generació de reactors, el EPR. L'informe planteja que aquests reactors són susceptibles a un atac tipus 11-S. Sobre l'informe existeix polèmica, però el mer dubte ja genera inquietut.
Un tercer exemple és la mina de Asse a Alemanya, on s'estaven guardant els residus d'aquest país. A pesar de l'alta qualificació tècnica i científica del personal alemany herraron clamorosamente al posar els residus en un lloc que ara té perill d'esfondrar-se.
D'aquesta manera no és estranya l'àmplia resposta social i política a la instal·lació del cementiri nuclear, ja que és impossible garantir durant els pròxims centenars de milers d'anys al seguretat de cap emplaçament, máxime amb les limitacions que tenim els éssers humans.
L'única cosa que està sobre la taula a favor del cementiri són els llocs de treball i els diners.
Sobre els llocs de treball, Ecologistes en Acció vol recordar que, enfront dels una mica més de 300 que sembla que crearia el cementiri, el final de les subvencions a la solar fotovoltaica va destruir 20.000 l'any passat. D'aquesta manera, l'única cosa que queda sobre la taula és la generosa pluja de milions però, quant val la salut? Per a Ecologistes en Acció, i per a qualsevol que hagi sofert càncer, no hi ha compensació econòmica que valgui que compensi l'augment de probabilitats que això torni a ocórrer.
No haurà possibilitat de construir un cementiri fins que no es detingui la generació de residus radioactius. És com si la nostra casa estigués inundada i ens preocupéssim de veure com vam acovardir l'aigua abans de tancar l'aixeta. Engegar la solució als residus nuclears significa aprovar un calendari de tancament del parc nuclear espanyol.
Un parc nuclear que, a més dels residus nuclears té múltiples problemes com la inseguretat inherent a aquesta font d'energia, el seu caràcter no renovable, la dependència que ens genera de l'exterior (el 100% de l'urani és importat), el tap que suposa per a l'entrada de més energies renovables en la xarxa (una central nuclear no es pot apagar per a donar entrada a les renovables) i la seva inestabilitat i imprecidibilidad (en 2009 el conjunt de centrals nuclears espanyoles va estar parat un total de 572 dies, quan para la recarrega de combustible només haurien d'haver parat 200).
D'aquesta manera la sobtada conversió a antinuclears de polítics com el Sr Montilla o la Sra Cospedal hauria de començar per promoure la finalització del parc nuclear espanyol per a, una vegada que no es generen més residus, passar a veu com resolem el problema dels quals ja tenim.a
b
c