Reducció emisions

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

- Aconseguir que l'eficiència sigui rendible
- Aconseguir més electricitat, mitjans de transport i producció industrial amb menys carbó, petroli o gasolina és una solució que només presenta avantatges: més beneficis, menys contaminació, menys escalfament atmosfèric... encara que les despeses inicials per a millorar l'equip i la tecnologia poden ser elevats.
- La major part del progrés immediat que es pot aconseguir per a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle consisteix a utilitzar els combustibles fòssils de manera més eficient. Els estalvis aconseguits d'aquesta manera permetran guanyar temps per al sistema climàtic mundial mentre es desenvolupen tecnologies alternatives i s'aconsegueix fer-les rendibles. S'espera que les fonts lliures d'emissions substitueixin amb el temps als combustibles fòssils com categoria principal de subministrament d'energia.
- Les turbines de cicle combinat (en les quals la calor resultant de la crema de combustible impulsa les turbines de vapor al mateix temps que l'expansió tèrmica dels gasos d'escapament mou les turbines de gas) poden augmentar l'eficiència de la generació d'electricitat un 70%. A més llarg termini, les noves tecnologies podrien duplicar l'eficiència de les centrals elèctriques.
- Les piles de combustible de gasolina i altres tecnologies avançades en el sector de l'automòbil poden reduir gairebé a la meitat les emissions de diòxid de carboni resultants del transport, i el mateix cabria dir dels vehicles "híbrids" de gas/electricitat, alguns dels quals es troben ja en el mercat.
- El gas natural allibera menys diòxid de carboni per unitat d'energia que el carbó o el petroli. Per això, el canvi al gas natural és una forma ràpida de reduir les emissions.
- La indústria, que produeix més del 40% de les emissions mundials de diòxid de carboni, pot beneficiar-se de la cogeneració combinada de calor i electricitat així com d'altres usos de la calor residual, la millor gestió de l'energia i una major eficiència en els processos de manufactura.
- L' instal·lació de sistemes d'il·luminació i electrodomèstics més eficients en els edificis pot reduir significativament el consum d'electricitat. El millor aïllament de les construccions pot representar una enorme reducció de la quantitat de combustible necessari per a la calefacció o l'aire condicionat.
- L'energia solar i l'electricitat generada pel vent (amb els nivells actuals d'eficiència i cost) poden substituir en part als combustibles fòssils, i s'utilitzen cada vegada més. Una major ocupació de tals tecnologies pot incrementar les seves eficiències d'escala i reduir els seus costos. La contribució actual d'aquests mètodes de producció d'energia als subministraments mundials representa menys del 2%.
- L'expansió de l'energia hidroelèctrica, quan convingui, podria representar una important contribució a la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle... però l'ús de l'energia hidroelèctrica es veu limitat necessàriament per la seva repercussió en els assentaments humans i els sistemes fluvials.
- Les turbines eòliques poden substituir en part la generació d'electricitat basada en els combustibles.
- L'ús de la biomassa com font d'energia (per exemple, la llenya, l'alcohol fermentat del sucre, els olis combustibles extrets de la soia i el gas metà emès pels abocadors) pot ajudar a retallar les emissions de gasos d'efecte hivernacle, però només si la vegetació utilitzada amb aquesta fi se substitueix per una quantitat equivalent de noves plantes (perquè el diòxid de carboni alliberat per la combustió de biomassa sigui capturat de nou mitjançant la fotosíntesi).
- L'energia nuclear no produeix pràcticament cap gas d'efecte hivernacle, però, a causa de la preocupació pública pels problemes de seguretat, transport i eliminació dels residus radioactius (per no esmentar la proliferació d'armes), l'ocupació responsable de l'energia nuclear continuarà sent, probablement, limitat. Ara representa entorn del 6,8% dels subministraments mundials d'energia.
- Existeixen ja noves tecnologies que permeten "captar" el diòxid de carboni emès per les centrals elèctriques basades en l'ús de combustibles fòssils, i fer-lo abans que arribi a l'atmosfera. Després, el diòxid de carboni s'emmagatzema en dipòsits subterranis i buits de petroli o de gas, en jaciments de carbó abandonats o en les profunditats de l'oceà.

Aquest plantejament, que s'utilitza ja en forma limitada, no és exactament "renovable", i s'està estudiant quins són els possibles riscos i efectes ambientals.

També nosaltres podem contribuir a la reducció de les emissions amb petits actes com:
- Bombeta fluorescent compacta 80% d'estalvi.
- Rentadora en fred 80-92% d'estalvi.
- Rentadora de baix consum energètic 45-50% d'estalvi.
- Rentavaixelles en programa econòmic fins un 50% d'estalvi.
- Anar caminant o en bicicleta en lloc de en cotxe 100% d'estalvi.
- Conduir a 90 Km/h en lloc de a 110 Km/h 25% d'estalvi.
- Permetre la ventilació de las reixetes de la nevera 15%
- Necessitats de calor / fred desprès de tancar petits escapes d'aire al sostre / parets 20-25% d'estalvi.
- Neumàtics ben inflats 10% d'estalvi.
- Calefacció en llars ben aïllades fins un 50% d'estalvi.
- Bomba de calor en lloc de radiadors 50% d'estalvi.
- Estendre la roba en lloc d'utilitzar la eixugadora 100% d'estalvi.
- Compartir el cotxe amb dos, tres o quatre persones 50, 60 ó 75% d'estalvi.
- Utilitzar l'autobús en lloc del cotxe fins un 80% d'estalvi.
- Tapar les cassoles al cuinar i ajustar la mida de la flama 20% d'estalvi.
- Pujar un grau la temperatura del termòstat de la nevera 5% d'estalvi.
- Canviar el filtre de l'aire al cotxe....

a
b
c