CATALUNYA

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

eolics

Els ciutadans, entitats o empreses interessades a conèixer els parcs eòlics en funcionament o els projectes eòlics en tramitació a Catalunya disposen d'un nou aplicatiu web que permet realitzar diversos tipus de consultes cartogràfiques a través d'internet.

El VisorParcsEolics pretén facilitar la informació pública, millorar el suport a l'avaluació ambiental i afavorir la implantació adequada dels parcs eòlics al territori, minimitzant especialment els impactes ambientals que aquesta activitat pugui generar.

El nou servei ha estat desenvolupat pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, a través del Institut Cartogràfic de Catalunya, i ha estat presentat avui (15 octubre) per la directora general de Polítiques Ambientals, Marta *Subirà

L'aplicació permet consultar els emplaçaments dels parcs en funcionament o en estudi i relacionar aquestes ubicacions amb diverses bases cartogràfiques que tenen influència en el medi ambient i la planificació urbanística, com el mapa d'implantació ambiental de la *energia eòlica o la xarxa Natura 2000.

Entre altres utilitats, el visor facilitarà el treball a un particular o promotor que vulgui impulsar una petita instal·lació eòlica, de manera que pugui tenir accés a informació útil per portar endavant el seu projecte. en aquest sentit, podrà saber de forma fàcil si la ubicació proposada està a una distància inferior a 2 quilòmetres d'una altra existent o en tramitació, si aquesta proposta es troba o no en una zona compatible, condicionada o incompatible l'aprofitament eòlic; o si es troba dins o fora d'un espai inclòs a la xarxa Natura 2000.

A més, l'eina web serà de gran utilitat per als tècnics de les administracions encarregats de supervisar el desenvolupament dels projectes eòlics o per a les entitats relacionades amb l'energia i la protecció del medi ambient, segons destaca el departament de *Territori i *Sostenibilitat.

a
b
c