CURIOSITATS

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

Murakami, Un balanci generador de llum

murakami

Dissenyada pel dissenyador americà Rochus Jacob, el balancí Murakami integra una llum OLED alimentada mitjançant l'energia cinètica que genera el seu balanceig.
Aquest balancí va rebre el primer premi en el concurs internacional de disseny Green Life. "Estava buscant la manera de generar energia mitjançant actes quotidians", afirma el seu creador.
El resultat final va ser aquest balancí, que facilita la producció i consum d'energia d'una manera dolça i gratificant. Es tracta d'un procés abstracte que es fa tangible i, finalment, conrea la consciència natural de l'usuari.
El gran repte per a assolir una reducció dràstica del consum consisteix a transmetre la sensació que consumir menys és rebre mes.
La complexitat queda embolicada per la senzillesa. L'avançada tecnologia de la nanodinamo instal·lada en l'estructura del balancí i les fonts de llum més eficaces, tals com els OLED de nova generació, possibiliten la construcció d'un balancí equipat amb un llum de lectura que s'alimenta mitjançant l'electricitat generada pel balanceig.
La fabricació de díodes orgànics plans i flexibles permet utilitzar la forma d'una de llum tradicional la pantalla del qual, en lloc de contenir una bombeta, exerceix de font d'il·luminació.
Durant el dia, l'energia s'emmagatzema en una bateria.
OLED son les sigles de "Organic Light Emitting Diodes".
Es tracta de materials que emeten llum quan un corrent passa a través d'ells. Els OLED s'usen actualment per a aconseguir atractius i eficients rètols, a més es poden usar també per a crear llum blanca. Els díodes OLED son molt eficients energèticament i es poden construir molt prims. De fet, un díode lluminós OLED és una prima pel·lícula la qual emet una llum brillant. Al ser flexibles i fins i tot transparents, els díodes OLOREU permeten el disseny de llums veritablement sorprenents.


 

a
b
c