INTERNACIONAL

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

Obama acudirà a la cimera del clima de Copenhaguen
innovation_obama
El president d'EEUU assistirà a la cimera per a proposar una reducció del 83% de les emissions per a 2050.
Comença a dibuixar-se el cartell de personalitats que assistirà el pròxim 9 de desembre a la cimera sobre el canvi climàtic a Copenhaguen.
Avui mateix ja han confirmat la seva presència el president d'Estats Units, Barack Obama, i el president del Govern espanyol, Jose Luis Rodríguez Zapatero.
La Casa Blanca va confirmar oficialment la presència de Obama a l'esdeveniment, que s'espera que reuneixi en la capital danesa a 65 líders mundials. Obama ja ha expressat que l'objectiu de la cimera hauria de ser arribar a un acord que tingui un "efecte operatiu immediat" i que no es tracti d'una mera declaració política.
En l'ONU esperen que Obama mantingui els compromisos de la seva campanya electoral. No obstant això, els últims moviments d'Estats Units pel que fa a la cimera han deixat poc marge a l'optimisme, sobretot després de l'última reunió a Barcelona, a principis de novembre.
La falta de concreció per part del país nord-americà i d'altres països, com Rússia, va deixar un sabor agre al final de la reunió. Malgrat tot, Obama manté els seus compromisos de proposar durant la cimera l'objectiu de reduir les emissions contaminants, objectiu que ja va reiterar la setmana passada en la seva reunió amb el president xinès Hu Jintao.
De fet, el president nord-americà té previst oferir una reducció de les emissions del 17% per a 2020 enfront dels nivells de 2005. Segons un comunicat de la Casa Blanca, Obama explicarà el camí a seguir per a arribar a l'objectiu de reduir les emissions en un 83% per a 2050.
La presència "crucial" del mandatari nord-americà ha estat celebrada pel responsable de l'ONU sobre Canvi Climàtic, Yvo de Boer, qui va indicar que la seva assistència és "crucial", ja que "s'acaba el temps" per a assolir un acord.
Al seu torn, de Boer ha assegurat que l'èxit de la visita de Obama seria major si Obama acudís a Copenhaguen amb els objectius que es va marcar durant la campanya electoral. "Hi ha massa en joc, no queda temps per a maniobres ni estratègies"
Per a de Boer "el món està mirant cap a Estats Units" i que s'espera que Estats Units formuli objectius concrets, ja que és el "únic país industrialitzat" els propòsits del qual encara no s'han donat a conèixer.
Zapatero també acudirà Altre mandatari que ha confirmat la seva presència a la cimera de Copenhaguen és el president del Govern, Jose Luis Rodríguez Zapatero, a través de la secretària d'Estat de Canvi Climàtic, Teresa Ribera.
La secretària ha destacat la importància de la cimera, a l'assegurar que "cap govern està disposat a assumir la responsabilitat del fracàs". Per aquesta raó s'insisteix en la idea que "només hi ha un Pla A, no hi ha Pla B", en paraules de de Boer.
"Hi ha massa en joc i no queda temps per a maniobres tècniques ni per a estratègies nacionals", va afegir.

a
b
c