INTERNACIONAL

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

Inaugurada una base en l'Antàrtida impulsada per energies renovables
basepolar
La nova base polar Princesa Isabel, impulsada per energia solar i eòlica.
Les energies renovables són viables fins i tot en els llocs més freds i remots del planeta. Aquest és el missatge que volen llançar al món els impulsors d'una base científica construïda en l'Antàrtida que no emet gasos contaminants a l'atmosfera.
La base belga Princesa Isabel, que s'acaba d'inaugurar en l'aquest de l'Antàrtida, funciona únicament amb energia solar i eòlica, i els seus creadors consideren que si això és possible, hauria d'ajudar a combatre l'escepticisme dels quals qüestionen la viabilitat de l'energia verda. "Si podem construir una base d'aquestes característiques en l'Antàrtida, també podem fer-lo en qualsevol altre lloc del món.
Tenim la capacitat, la tecnologia i el coneixement per a canviar el món", va declarar Alain Hubert, el director d'aquest projecte pioner, en la cerimònia d'inauguració celebrada aquest passat diumenge.
La base Princesa Isabel s'uneix així a altre projecte similar que es va inaugurar l'any passat en l'Antàrtida: la I-Base impulsada per l'explorador Robert Swan, el subministrament energètic del qual prové també de fonts exclusivament renovables.
L'escalfament global, provocades per les emissions dels gasos d'efecte hivernacle, han dut als governs de tot el planeta a buscar noves fonts alternatives d'energia. Aquestes energies estan començant a implantar-se en l'Antàrtida, encara que la instal·lació de panells solars i molins eòlics enmig del fred i la foscor de l'hivern polar és un immens desafiament.
De fet, ja s'ha demostrat que els panells solars instal·lats en la península antàrtica poden recollir una quantitat d'energia en un any equivalent a la qual pot captar-se en molts llocs d'Europa. Finestres 'ecològiques' La base 'verda', la construcció de la qual ha trigat dos anys, aplica microorganismes per a permetre la reutilización d'aigües residuals de les dutxes i els lavabos fins a cinc vegades.
A més, s'han instal·lat molins eòlics en les properes muntanyes de Utsteinen i panells solars en l'estructura de l'edifici, per a garantir el subministrament d'energia i aigua calenta. Fins i tot el disseny geomètric de les finestres està pensat per a conservar energia.
Els científics que estan analitzant el fenomen de l'escalfament global prediuen que l'increment de les temperatures podria accelerar el desglaç de l'Antàrtida, el que augmentaria de forma alarmant el nivell del mar i amenaçaria amb submergir sota l'aigua moltes zones costaneres.

a
b
c