Classificacions energétiques

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

Des de 1994, quan es va traslladar a Espanya la Directiva comunitària, alguns productes d'ús domèstic al mercat tals com frigorífics, congeladors, secadores, rentavaixelles i llums d'ús domèstic (actualment s'està ampliant la llista), han de contar amb una etiqueta de qualificació energètica.
Així es classifiquen els equips de la A, molt eficient, a la G, el menys eficient. Encara que el preu no és el mateix per a tots ells, i aquest augmenta, com és lògic, amb l'eficiència, l'habitual és que durant la vida útil de l'aparell, es recuperi, i de manera significativa, el cost addicional per invertir en major eficiència.
En la següent taula es mostra la comparativa entre alguns electrodomèstics comuns en la llar, amb diferent classificació energètica i els seus respectius consums.
  
No oblidi informar-se abans d'adquirir un nou electrodomèstic. De la mateixa manera que abans de comprar-se un cotxe, vostè pregunta pel consum del mateix, quan compri un electrodomèstic, a més de les prestacions que li oferix el producte, pregunti per la seva qualificació energètica.
Tingui en compte que, un major consum d'energia, a més de significar més emissions de CO2 a l'atmosfera, suposa una major despesa en la factura elèctrica.
Algunes comunitats, fins i tot subvencionen la compra d'equips eficients, com és el cas de Mallorca o La Rioja.

consum

a
b
c