Energí­a

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

 

Il•luminació:
Aprofiti la llum natural, es gratis.
L’òptim consum d’energia elèctrica s'aconsegueix prioritzant l’ús de la il•luminació natural. Situar els llocs de treball a prop de finestres, mantenint els vidres ben nets per deixar passar la llum amb claredat, netejar periòdicament lampares i bombetes
Tingui en compte las diverses exigències d’il•luminació - la quantitat de llum ha de ser adequada a la activitat que es desenvolupa així como la posició i el tipus de lampara per evitar que enlluerni.
Utilitzi colors clars per pintar les parets de la casa. Necessitarà menys quantitat de llum artificial.
No deixi mai les llums enceses a habitacions o zones desocupades. Si ha d'apagar una lampara fluorescent menys de 20 minuts, millor deixi’l encès.
 En zones de pas i garatges instal•li ‘detectors de presencia’, que encenguin o apaguin les llums automàticament al detectar la presencia de persones.
Netegi amb regularitat les fonts de llum.
Utilitzi reguladors d’intensitat lluminosa electrònics, que permeten estalviar energia.
Aprofiti el canvi de bombetes, substitueixi las tradicionals per lámpares de baix consum, que estalvien fins el 80% de energia i duren 8 vegades mes que les tradicionals. energia1.jpg
 
Cuina:

Quan cuinis no obris la porta del forn innecessariament, tapa les cassoles i utilitza l'olla a pressió.
Quan l'aigua comenci a bullir, abaixi el foc al mínim.
La mida de la flama o del focus de calor no ha de ser mes gran que diàmetre del fons de la cassola o paella.
Nevera:
Situï-la lluny de les fonts de calor i amb suficient ventilació.
No hi introdueixi res calent.
Obri les portes el menor temps possible.
Netegi, al menys un cop l'any, la reixeta del darrera.
 
Aire Condicionat y Calefacció:
La instal•lació d'un bon aïllament tèrmic a finestres, sostres i parets t'ajudarà a gastar molta menys energia. L'ordre de importància a l'aïllament es Sostre-Parets-Terra.
Instal•la vidres amb doble aïllament. Verifica els tancaments de portes i finestres, això aïllarà la teva llar de sorolls externs i farà estalviar molta energia.
Per ventilar una habitació son suficients de 10 a 15 minuts. No obris les finestres amb l'aire condicionat o la calefacció enceses.
La temperatura de benestar dins d’una llar es de 20ºC al hivern i 25ºC a l'estiu.
No abusis de l'aire condicionat. Es perjudicial per la salut i cada grau menys suposa un 8% mes de consum d’energia.
Tampoc abusis de la calefacció. Perjudica la salut i cada grau de mes suposa un 5% mes de consum d’energia. La calefacció s'ha d'apagar durant la nit.
Utilitza i gaudeix del sol, deixa’l entrar al hivern, obrint persianes i cortines, i evita’l a l'estiu, aprofitant la l’ombra de toldos i persianes.
 
Aigua sanitària:

gas o electricitat.
Utilitzar calefacción y agua caliente de gas: es 2 veces y media más barata que la eléctrica y emite media tonelada menos al año de CO2.
aillament tubs
captadors solars

a
b
c