Olis

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

Els olis usats siguin d'ús domèstic, industrial o de vehicles, són molt contaminants i dificils de separar a les plantes de tractaments d'aigües (si n'hi ha), un sol litre d'oli d'ús domèstic és capaç de contaminar mil litres d'aigua.
Si l'oli és reciclat pot tenir molts nous usos en una cadena sense fi, el que no solament estalvia despeses sinó que evita contaminar.
Al reciclar l'oli entre els usos més coneguts d'aquest reciclatge són:

- Per a fer sabó
- Per a ús com vernís de fustes rústiques.
- D'abonament.
- Com lubrificant.
- Per a fabricar ceres.
- Fabricació de pintures i vernís.
- Com biocombustible per a vehicles.
- Com oli industrial per a forns: una vegada reciclat, dessecat i desmineralizado l'oli usat pot usar-se en forns industrials.
- Com oli per a motlles: per exemple en la indústria de la construcció les formaletes o motlles on es buida concrets, morters han de ser untats amb oli que després fa fàcil el desmotllament, aquest oli pot ser oli reciclat, que sigui netejat de residus.

L'oli usat ho pots reciclar el teu mateix per al teu propi ús o simplement dipositar-lo en els contenidors d'oli usat, una vegada que hagis dut el teu oli usat als col·lectors d'oli usat, allí és recollit i s'inicia un cert pre-tractament i reciclatge de l'oli usat o es ven a un reciclador d'oli especialitzat.

El pre-tractament de l'oli usat implica retirar de qualsevol contingut d'aigua dintre de l'oli, aquest procés és conegut com dessecat.
Una forma de fer això és col·locant-lo en tancs grans, que separen l'oli i l'aigua.
Altres passos de reciclatge inclouen:
-  La filtració i la desmineralización de l'oli, per a retirar sòlids, material inorgànic i altres afegits presents en l'oli, produint un oli més net per a ús en forns o per a refinació addicional.
- Destil·lació per a produir l'oli rebaixat tornat a refinar convenient per a l'ús com lubrificant, hidràulic o oli de transformador, mitjançant el destil·lat es poden separa altres hidrocarburs que poden estar barrejats en l'oli usat.
- Processament per a convertir en biodiesel.

Hi a empreses que recullen l’oli de manera gratuïta dels establiments d’hosteleria i restauració. Per tant es facilita el reciclatge d’olis.

Mai tirar l'oli per la pica o al clavegueram.

Guardar-lo, i dipositar-lo al contenidor apropiat

Si es canvia l’oli del cotxe, guardar-lo i dipositar-lo al contenidor específic.

a
b
c