Punts verds

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

Són molts els Ajuntaments que ofereixen solucions per a la recollida de residus.
En molts municipis existeixen els cridats «Punts nets». Es tracta de centres de recollida de residus perillosos per als quals no existeix un contenidor específic. En ells podem deixar tot tipus de productes sense cap cost evitant, així, contaminar el planeta. En aquesta web (Organització de Consumidors i Usuaris) es pot localitzar el punt net més proper.

Els punts verds a Barcelona:

Els Punts Verds de Zona són instal·lacions mediambientals on portar determinats residus per tal que siguin distribuïts a les plantes de tractament específic, per reciclar-los o per evitar que contaminin. S'encarreguen de la recepció i l'emmagatzematge selectiu dels residus municipals.
Així, els Punts Verds de Zona són els encarregats de potenciar la reutilització i el reciclatge, estalviar recursos naturals, aigua i energia, facilitar el tractament adequat dels residus especials, evitar la contaminació i preservar el nostre entorn.

Aquest servei és gratuït per a tots els particulars sempre que portin un pes inferior als 500 kg de residus no especials. Els residus especials són gratuïts fins a 5 kg o 5 l.

En el cas dels comerços, oficines i petits tallers el servei és de pagament.

L'Entitat del Medi Ambient (EMMA) facilita fins a un 14 % de rebaixa en la taxa de tractament d'escombraries (i que es paga a través del rebut de l'aigua) als ciutadans que van als punts verds.
Per aconseguir el carnet que permet aquesta bonificació cal sol·licitar un imprès al punt verd, que s'emplena amb les dades personals i amb el número de contracte de l'aigua. Posteriorment cada vegada que es va al punt verd s'ha de presentar la targeta i s'aconseguirà un 1 % de rebaixa per cada visita, fins al límit màxim del 14 %.

Què s'hi pot portar?
Als Punts Verds de Zona hi portem residus especials o voluminosos i altres materials valoritzables que, pel seu volum o càrrega contaminant, no poden ser recollits ni tractats amb la resta de deixalles:
- Materials reutilitzables: ampolles de cava, roba, calçat, petits electrodomèstics i aparells d'informàtica, tòners i cartutxos d'informàtica.
Materials reciclables: petits electrodomèstics i aparells d'informàtica, ferralla domèstica de petites dimensions (paelles, cassoles, etc.), cartrons de grans dimensions, metalls diversos (alumini, acer inoxidable, plom, llautó...), oli de cuina, radiografies.
- Materials especials: aerosols, pesticides, piles i termòmetres, fluorescents i làmpades, pintures, coles, vernissos, dissolvents... També envasos de productes de neteja, olis minerals (cotxe, moto...), cosmètics, cables, electrodomèstics grans, trastos i mobles, pneumàtics de bicicleta, bateries de cotxe, porexpan net, restes de poda i jardineria, fustes de petites dimensions (cadires, llistons, etc.) runa i vidre pla.
- No s'admeten residus industrials especials, tòxics i perillosos, ni residus sanitaris.

Situació:

1- Les Corts-Pedralbes
Av. Esplugues / Gran Capità.
   
2- Collserola
C. Collserola, 2. Sortida 6 Ronda de Dalt.
   
3- Vall d'Hebron
Av. de l'Estatut de Catalunya / Camí de Can Travi.
   
4- Sant Andreu
C. Caracas, 46. Entre Potosí i Tucumán.
   
5- Vallbona
C. Castelladrall, 14
   
6- Vila Olímpica
Av. Litoral, s/n. Al costat de la benzinera.
   
7- Montjuïc
C. del Foc, 56. Cantonada amb Cobalt.
   
8- Fòrum
Al districte de Sant Martí, ubicat concretament a Ronda Litoral, lateral mar, sortida 24, passat el carrer Josep Plà.
   
9- Mercabarna
Només per a capses de gran format, de plàstic i de fusta.
   
Horaris:    
 
Laborables, de dilluns a divendres: entre les 8.00 i les 18.30 hores.
Dissabtes: entre les 9.00 i les 13.00 hores.
Diumenges: entre les 9.00 i les 13.00 hores, excepte el de Vila Olímpica, que no obre aquest dia.
Festius: tancat.

a
b
c