Sanitaris

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

Residus sanitaris són els que provenen d'hospitals, clíniques i que per la seva procedència són considerats com a especials, és classifiquen en 3 grups:
Grup I:
Residus sanitaris no específics.
marykbaird_P1020099.jpg
Aquests residus, encara sent generats com resultat d'una activitat clínica, per no haver estat en contacte amb pacients o amb líquids biològics que provoquin malalties infeccioses incloses, no presenten cap perillositat.
En aquest grup s'inclouen: gases, bandatges, cotons, comprimides amb resta de sang, secrecions, excrecions, guixos, robes i residus procedents d'anàlisis, cures o petites intervencions quirúrgiques.
Grup II:
Residus sanitaris especials o bioperillosos.
Aquests residus exigeixen el compliment de mesures de prevenció en la manipulació, recollida, emmagatzematge, transport, tractament i eliminació, per representar riscos per a els treballadors, per a la salut pública o el medi ambient. Aquests residus es classifiquen al seu torn en:
a) Infecciosos: capaços de transmetre alguna de les malalties infeccioses següents: Còlera, Tularèmia, Febre Hemorràgica per virus Tifus Abdominal, Brucel·losis, Lepra, Diftèria, Àntrax, Meningitis, Febre Paratifoides A, B i C, Encefalitis, Pesta, Poliomielitis, Disenteria Bacteriana, Tuberculosi Activa, Ràbia, Hepatitis Vírica, SIDA, etc...
b) Residus anatòmics, excloent-se els regulats pel decret 2263/1974, de 20 de juliol, Reglament de Policia Sanitària Mortuòria.
c) Sang i hemoderivats en forma líquida.
d) Agulles i material punxent i/o tallant.
e) Vacunes de virus vius atenuats.
Grup III:
Residus tipificats en normatives específiques.
En la seva gestió, estan subjectes a requeriments especials des del punt de vista higiènic i mediambiental, tant dintre com fora del centre generador.
Per al cas específic dels cadàvers d'animals d'experimentació, en la part que ens afecti, s'actuarà acord a la recent normativa europea en aquesta matèria, Reglament (CE) 1774/2002 del Parlament Europeu i del consell de 3 d'octubre de 2002 pel qual s'estableixen les normes sanitàries aplicables als subproductes animals no destinats al consum humà.

a
b
c