Medicina natural

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

Cal cuidar-se aprofitant els beneficis que ens aporta la natura amb la:

- alimentació (dietoteràpia),
- plantes medicinals (fitoteràpia),
- relaxació (sofrologia, psicoteràpia, ioga),
- aire (aeroteràpia),
- aigua (hidroteràpia, balneoteràpia),
- sol (helioteràpia),
- terra (grafoteràpia),
- clima (sismoteràpia), etc.

Avui dia la medicina naturista juntament amb altres teràpies com la homeopatia, acupuntura, homotoxicología, etc. han passat a constituir el que denominem en conjunt com teràpies complementàries o medicina integrativa.

Teràpies complementàries. En països com Alemanya o França, moltes teràpies complementàries o alternatives formen part del sistema de salut estatal.
A Espanya encara no estan regulades, però són cada vegada més populars. Per a triar amb èxit al teu terapeuta, recorre a l'associació que agrupa als professionals de la tècnica que triïs.
El reiki, la acupuntura o la osteopatia són bons complements de la medicina tradicional i resulten efi cacis per a prevenir i alleujar moltes dolències, ja que redueixen el dolor i augmenten l'energia vital. medicinanatural

- Acupuntura
Què és. La tècnica més coneguda a Occident de la medicina tradicional xinesa. Segons aquesta, l'estrès i les emocions negatives bloquegen el fl ujo energètic del cos, produint un desequilibri que es tradueix en disfuncions físiques i dolents hàbits. Per a restablir el bon funcionament dels òrgans, s'estimulen els punts clau dels meridians (canals per on fluix l'energia), mitjançant la introducció d'una finíssima agulles que reequilibra l'energia.
Per a què serveix: elimina addiccions.
On: Fundació Europea de Medicines Alternatives. www.femalt.com

- Fitoteràpia

Què és. L'administració d'herbes medicinals en infusió o càpsules que ajuda a minimitzar i prevenir moltes dolències comunes. L'ideal és acudir a un metge neuròpata perquè recepti les herbes més adequades, que es poden complementar amb una dieta rica en aliments beneficiosos.
Per a què serveix: combat problemes de circulació.
On: Societat Espanyola de Fitoteràpia. www.fitoterapia.net

- Flors de Bach

Què és. Són preparats naturals de flors silvestres les propietats terapèutiques dels quals van ser descobertes pel metge anglès Edward Bach a principis del segle XX. Es prenen diverses gotes al dia diluïdes en aigua i brandy, i poden receptar-ne per a alleujar el dolor físic o emocional, soles o com complement a un tractament mèdic.
Per a què serveix: en casos de depressió, ansietat, pors...
On. Escola Espanyola de Teràpia Floral. www.susanaveilati.com.

- Homeopatia

Què és. La medicina homeopàtica considera que la malaltia és un estat de pèrdua d'equilibri i els seus símptomes són la manera que té el cos de defensar-se. Així, la mateixa substància que provoca la malaltia pot, si s'aplica en dosis molt petites, estimular els mecanismes de defensa del malalt. Els remeis homeopàtics s'extreuen de substàncies d'origen vegetal i es presenten en grànuls, gotes, xarops, pomades...
Per a què serveix: per a al•lèrgies i símptomes respiratoris.
On: Societat Espanyola de Medicina Homeopàtica. www.semh.org.

- Iridologia
Què és. Es basa en l'estudi del iris, que s'observa a través d'un aparell, el iridoscopi. L'aspecte del iris proporciona informació sobre l'estat de l'organisme, el que permet prevenir mals futurs.
Per a què serveix: realitza un diagnòstic precoç de les malalties.
On: Associació Espanyola de Mèdics Naturistes. www.medicosnaturistas.es.

- Kinesiología
Què és. Tècnica desenvolupada per un metge quiropràctic que va descobrir que els músculs ofereixen una resposta feble quan el sistema encarregat d'alimentar-lo està bloquejat o sotmès a estrès. Per a determinar-lo, es realitza un test muscular que revela les àrees del pacient que estan en disfunció física, energètica o emocional. A partir d'aquí, es treballa manualment per a desbloquejar les zones problemàtiques, alliberar l'estrès o fer circular la sang.
Per a què serveix: reduïx el dolor muscular i articular.
On: Associació de Kinesiología Holística Espanyola. Telf.: 91 534 07 27.

- Osteopatia

Què és. El osteopata tracta el dolor i les contractures ocasionades per l'acumulació de tensió i les dolentes postures. El terapeuta actua en tot el cos perquè considera que la disfunció d'una estructura repercuteix en la resta de l'organisme.
Per a què serveix: ideal per al dolor d'esquena.
On: Registre dels Osteópates d'Espanya. www.osteopatas.org.

- Reflexologia podall

Què és. És una tècnica energètica que consisteix a realitzar massatges i moviments en els peus, on es reflexen tots els òrgans del nostre cos. A més de resultar tremendament relaxant, harmonitza l'organisme, millora les defenses i aporta vitalitat i equilibri.
Per a què serveix: soluciona problemes estomacals, restrenyiment...
On: Associació Espanyola de Reflexologia Podall. www.reflejoterapia.blogspot.com

- Reiki
Què és. Aquesta teràpia d'origen japonès consisteix a transmetre energia a través de les mans. El terapeuta les col•loca durant uns minuts sobre els diferents punts energètics del cos, el que aporta una gran sensació de pau que redueix l'estrès i alleuja els dolors comuns i crònics. També reforça el sistema immunològic. Es pot aprendre en cursos de fi n de setmana per a aplicar-se'l a un mateix.
Per a què serveix: combat les molèsties causades per l'estrès.
On: Federació Espanyola de Reiki. www.federeiki.és

- Sacrocraneal
Què és. És una varietat de la osteopatia, en la qual el terapeuta no manipula tot el cos sinó únicament la zona del cap i el sacre (situat al fi nal de l'esquena) mitjançant moviments subtils i relaxants. Restaura la mobilitat dels ossos del crani, la columna vertebral i la pelvis, el que elimina la tensió en aquestes zones i equilibra el sistema nerviós central. Recomanable per a bebès, nens, dones embarassades i en la tercera edat.
Per a què serveix: a més acaba amb migranyes i mals de cap.
On: Associació de Osteopatia Sacrocraneal. www.sacrocraneal.org

- Shiatsu
Què és. Un vigorós i energètic massatge d'origen japonès, que s'aplica amb el pacient vestit i tombat. Els moviments, pressions i estiraments activen els punts energètics del cos, creant un benestar general, i alleugen el dolor. A més, el shiatsu reforça el sistema immunològic, potencia la vitalitat, elimina el cansament i equilibra el sistema nerviós. També rejoveneix, perquè ajuda a eliminar toxines.
Per a què serveix: molt eficaç contra molèsties com la síndrome premenstrual.
On: Associació de Professionals del Shiatsu a Espanya. www.shiatsu-apse.org

- Tècnica metamòrfica

Què és. Consisteix a realitzar moviments molt suaus i relaxants en els peus, les mans i el cap, ja que en ells es reflexa l'espina dorsal. Això connecta a la persona amb la seva etapa prenatal, durant la qual s'estableixen les estructures bàsiques del cos. Aporta benestar i augmenta la força vital. Molt indicada per a embarassades i nens, especialment amb síndrome de Down o problemes d'aprenentatge.
Per a què serveix: combat la inseguretat i les dificultats emocionals.
On: Directori Professional de Teràpies Naturals. www.terapeutes.es

a
b
c