Aeri

logo

NOTA! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvieu la configuració del navegador, accepteu-ho. Llegir mes...

Accepto

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació Clicant aqui:

El transport aeri causa cada vegada més molèsties a molts ciutadans, especialment a aquells que viuen prop d'un aeroport i

han de suportar el soroll i la contaminació atmosfèrica.
Adoptar mesures per a reduir el soroll i les emissions tòxiques és un prerequisit indispensable perquè la indústria pugui seguir en expansió.
Una part del CO2 present en l'atmosfera procedeix del transport aeri (12%).
Les mesures que permetran una reducció significativa de les emissions de CO2 son de diversos tipus:
Elaborar normes internacionals més estrictes en matèria d'emissions.
Reforçar l'eficàcia del transport aeri (impostos específics, millor tarificació, limitació de la durada dels vols). Fomentar maneres de transport de substitució quan sigui possible.

La Comissió està estudiant el sistema fiscal aplicable al transport aeri i principalment el règim de l'Iva i sobre l' imposició de taxes al querosè.

Les emissions contaminants emeses per cada passatger en un vol transcontinental equivalen a les generades per a escalfar un habitatge unifamiliar durant tot un any.
En els mesos de juliol i agost transitaran pels aeroports espanyols 399.832 avions, segons les dades d'AENA, que emetran a l'atmosfera hidrocarburs, monòxid de carboni i òxid de nitrogen, principalment en les fases d'enlairament i aterratge, segons va explicar l'enginyer aeronàutic Ignacio Ferrero, membre del Col·legi Oficial d'Enginyers Aeronàutics d'Espanya.
kevinrosseel_578.jpg

La Unió Europea estableix uns límits en les emissions d'aquests gasos d'efecte hivernacle que, segons Ferrero, "sempre són respectats" encara que l'augment exponencial dels vols aeris, fomentat per l'aparició de les companyies de baix cost, fa que el sector de l'aviació contribueixi cada vegada més a la dolenta qualitat de l'aire .
Els avions són "molt contaminants", segons l'expert d'energia i canvi climàtic de WWF/Adena Heikki Willstedt, i a més de contribuir a aquest efecte hivernacle, "empitjoren la qualitat de l'aire", sobretot en les zones on se situen els aeroports.

És important que es comptabilitzin les emissions produïdes per l'aviació, va dir Willstedt, qui va observar que han quedat fora del protocol de Kioto i del mercat d'emissions, el que ha provocat un descontrol d'aquest sector que aporta més del dos per cent dels gasos d'efecte hivernacle registrats a Espanya.
Per la seva banda, la indústria aeronàutica tracta de reduir cada vegada més la contaminació generada pels avions, tal com es dedueix de l'informe de 2007 de l'Associació del Transport Aeri Internacional (IATA, de les seves sigles en anglès).

L'estratègia dissenyada per la IATA per a disminuir les emissions contaminants es basa en la millora tecnològica que doni lloc a aeronaus més "netes", l'ocupació de combustibles més eficients i renovables, i l'optimització de les rutes.

Disminuir les hores de vol és fonamental, segons l'informe de 2007 de la IATA, ja que un avió consumeix 60 litres de combustible per cada minut de vol, que es tradueixen en 160 quilos de diòxid de carboni, mentre l'entrada en el mercat d'emissions no és considerat com una solució per part de l'organització.

El transport aeri produeix el 2 per cent de les emissions globals de diòxid de carboni, encara que si continua creixent com ho ha fet fins a ara, en 2050 l'aviació podria arribar a produir el 15 per cent del total de les emissions contaminants.

Hi han a Europa dos projectes tecnològics:

SILENCE:
SILENCE(R) és el programa d'investigació sobre sorolls d'avions més ambiciós mai emprès a Europa fins a la data. La seva missió és ajudar a mantenir el molest soroll dels avions dintre del perímetre de l'aeroport. Col·laboradors de tots els països d'Europa treballaran durant quatre anys amb la finalitat d'avaluar i convalidar tecnologies recents per a reduir per a l'any 2008 fins a sis decibels el soroll emès. Això implica la seva aplicació en la indústria aeronàutica Europea.

EEFAE:
Motors eficaços i ecològics. La EEFAE és una plataforma tecnològica de programes d'investigació finançats prèviament a escala nacional o per la UE en el marc d'una vasta estratègia industrial, orientada cap al futur. El seu objectiu és millorar l'eficàcia i el respecte al medi ambient dels motors aeronàutics de turbines de gas, perquè els clients i els operadors en tot el món puguin gaudir de vols més ecològics, més silenciosos, més segurs i més econòmics en el nou mil·lenni.

Els aeroports causen molèsties a les seves zones properes, soroll, trafico, ontaminació... i les seves instal·lacions ocupen moltes hectàrees entre els terrenys de pistes, hangars, terminals, aparcaments i accessos. edemes l'aeroport del prat es troba prop d'aiguamolls d'alt valor ecològic. ALS aeroports ja gestionats per la Generalitat, se sumaran els de Lleida-Alguaire, en construcció, i el de La Seu d'Urgell, futur aeroport Pirineos-Andorra, a més s'està negociant el traspàs dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell i la participació de la Generalitat en la gestió de l'aeroport del Prat.

a
b
c